מאסטרים אמיתיים: נצר שומר שלום מסכם את אליפות העולם למאסטרס
- נצר שומר שלום
- 28 באוג׳ 2019
- זמן קריאה 2 דקות
המאמן ומנהל המשלחת מטעם איגוד השחייה לאליפות העולם למאסטרס מסכם את המסע לדרום קוריאה בטור אישי לאתר איגוד השחייה.
המסע שלי לאליפות העולם למאסטרס החל למעשה לפני יותר מארבעה חודשים. בפגישה שנערכה ביני לבין גיא שמואלי, הוחלט סופית שאני אסע לאליפות בתור מאמן ומנהל משלחת. האמת, בהתחלה קצת היססתי, בכל זאת זה אמצע אוגוסט, אך כמי שמלווה את המאסטרס כל השנה, החלטתי שלהיות איתם שם זו ההחלטה הנכונה.

לאחר שקיבלתי על עצמי את המשימה, התחלנו לעבוד בכל הכח על לחבר בין חברי המשלחת ולראות כמה באמת יטוסו לדרום קוריאה. משהושלמה המשלחת, השלב השני במשימה היה אימוני הכנה לקראת האליפות. לצורך כך, נפגשנו ארבע פעמים לאימונים משותפים, כשלשמחתי רוב חברי המשלחת הגיעו והתאמנו.
האימונים היו מותאמים למשחים ולסגנונות שאותם השחייניות והשחיינים היו אמורים לשחות בתחרות, כששמנו דגש מיוחד על הטכניקה - ספירת תנועות, חלוקת זמנים נכונה, עבודה בעצימות מתגברת, הכרת הגוף והיכולת בצורה המיטבית, זינוקים ופניות. היו כאלו שביקשו עזרה נוספת וטיפים להמשך האימונים באגודה, ושמחנו כמובן לסייע להם גם בזה.

היה יפה לראות איך מהאימון הראשון נוצר קשר חברי בין כל חברי הקבוצה והקשר הלך והתחזק ככל שהתקרבנו לתחרות. קבוצת הווסטאפ הייתה פעילה מאוד גם מבחינה חברתית (טיפים על האיזור, טיולים, למידת השפה ועוד) וגם מבחינת ההקשר לתחרות (הצבות, טקסי מדליות וברכות אחד לשני).
התחרות עצמה החלה במשחי המים הפתוחים, אשר התקיימו ביאסו, לשם השחיינים הגיעו והסתדרו בהצלחה רבה לבד, בעוד אני הצטרפתי לכח החלוץ בגוואנגז׳ו יום לפני טקס הפתיחה. רוב החבורה התמקמה במלונות קרובים לבריכה, שאפשרו ניידות קלה ברגל ובאוטובוס, יתרון גדול לתחרות שנערכת למעשה ללא חלוקה להצגות, אלא ברצף מהבוקר ועד הערב, כשכל אחד שוחה בשעה אחרת.

מבחינת תנאים - מזג האוויר היה חם ולח מאוד, אולם המתקן מדהים ביופיו. מדובר באותו מתקן אשר אירח את האוניברסיאדה ב-2015, רק שלקראת אליפות העולם (גם האליפות לבוגרים נערכה כמובן באותה בריכה שבועיים לפני כן) הוסיפו לו את יציע צפוני ענק. במתקן עצמו ישנה עוד בריכה של 50 מטר (שמונה מסלולים), כשלטענת כל השחיינים בריכת התחרות הייתה חמה מדי ובריכת החימום קרה מדי, כך שאולי היה צריך להחליף ביניהן, לפחות מבחינת הטמפרטורה. בנוסף, לשחיינים הייתה עוד בריכת 50 מטר חיצונית של שמונה מסלולים מעבר לכביש.
בתחרות השתתפו כ-4,000 שחיינים מכל העולם, אשר התחרו לאורך שבעה ימים בבריכה (שישה למשחים אישיים ואחד למשחי שליחים) ושלושה ימי תחרות במים פתוחים. טווח הגילאים היה 25-94, כשרוב רובם של המשחים חולקו למקצים לפי קבוצות הגיל השונות (בקפיצות של 5 שנים). מתחילים מקבוצת הגיל המבוגר (90-94) עד לקבוצת הגיל הצעיר (25-29).

התחרויות רצו כאמור ללא הפסקה משעה 8 בבוקר עד שעות הערב המאוחרות. את טקס המדליות קיימו בצורה מכובדת מאוד בחדר גדול מתחת ליציע החדש, כחצי שעה לאחר שהשחיינים באותו הגיל סיימו את המשחה), כאשר מדליות הוענקו לשחיינים אשר הגיעו למקומות 1-6.
במקביל לתחרות השחייה התקיימה גם תחרות הקפיצות למים, שהיה ניתן לראותה מהיציע. אי אפשר היה שלא לשים לב ולהעריץ את הספורטאים המבוגרים, אשר עדיין עושים סלטות באוויר מהגבהים שונים.

רמת התחרות הייתה גבוהה מאוד, אצל הבנות היו לא מעט תוצאות שהיו יכולות בקלות לזכות אותן במדליה אפילו באליפות ישראל לבוגרות! אני רוצה להצדיע ל-16 הספורטאים אשר התכוננו במרץ רב לתחרות, במשך חודשים רבים, השקיעו ממיטב כספם כדי להגיע לצד השני של העולם ולהתחרות, כשהם רחוקים מהמשפחה. תודה מיוחדת לזוג המלוות ג'ודי ודניאלה ולמלווה תאיר אשר ליוו את בני/בנות זוגם לאורך כל התחרות במסירות אין קץ!
מצורפת טבלת ההישגים של הספורטאים:

Comments